Важные новости
ru ru en de fr pt es it zh ar nl sv

В Ізмаїлі поліцейські викрили чоловіка, який у містян виманював телефони та викрадав велосипеди

-
11:17
105

В Ізмаїлі поліцейські викрили чоловіка, який у містян виманював телефони та викрадав велосипеди

40-річний чоловік сім років відсидів у місцях позбавлення волі за розбої, але промислу легкого заробляння грошей не припинив і вдався до шахрайств та крадіжок.

Спочатку громадянин заволодів телефоном перехожої. Випросивши мобільник у жінки нібито скористатися ним для термінового дзвінка, правопорушник втік, щойно взяв гаджет до рук.

Після цього чоловік почав видивлятися у місті велосипеди і викрав три двоколісника, які власники залишили біля крамниць без нагляду та протиугінних засобів.

В ході розслідування справ поліцейські встановили, що телефон і два байки зловмисник збув, виручивши за них загалом 2300 гривень. Ще один двоколісний транспортний засіб фігурант продати не встиг: правоохоронці затримали його по дорозі до ломбарду.

Загальна сума нанесеної шкоди потерпілим сягнула майже 15 тисяч гривень. Телефон та один велосипед поліцейські вилучили і зараз вживають заходів для повернення людям ще двох двоколісників.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури повідомили правопорушнику про підозру в крадіжках, скоєних в умовах воєнного стану (ч.4 ст.185 Кримінального кодексу України), та шахрайстві (ч.2 ст.190 ККУ). Максимальне покарання, передбачене даними статтями, - вісім років позбавлення волі. Завершення досудового розслідування чоловік очікуватиме під домашнім арештом.

Вкотре наголошуємо громадянам: не давайте можливості зловмисникам заволодіти цінними для вас речами. Якщо хочете допомогти з телефоном, краще подзвоніть і передайте потрібну інформацію самі. Аби не потрапити в подібну ситуацію з велосипедами, старайтеся користуватися протиугінними засобами або просіть людей, яких знаєте, наглянути за майном.

Ізмаїльський районний відділ поліції в Одеській області

RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...

Другие новости

Утром в среду, 10 апреля, в Одессе и в области раздалась серия взрывов.
16-летнему жителю из Подольского района Одесской области сообщили о подозрении в убийстве матери и
В среду, 10 апреля, в Одессе усилят меры безопасности в День освобождения города от фашистских захв
Часть Одесской области, граничащая с так называемым Приднестровьем, запретили для посещения без спе
Правоохранители расследуют похищение 14-летнего подростка в Одесской области.
В Одесской области планируют выращивать новую культуру – хлопок.
О событии на спецлинию «102» сообщила мать 12-летнего мальчика, которой тот доверился и
Помещение ресторана Bernardazzi, которое находится на улице Бунина в Одессе вернули в коммунальную с